Good Vibes 'n' Funky Bites | NiDo Athens

   Ο πίνακας LED στην πρόσοψη του εστιατορίου αναγράφει "Good Vibes, Funky Bites & Enjoy the Wines". Για το τρίτο δεν μπορώ να μιλήσω (σ.σ βλέπε παρακάτω), αλλα σίγουρα τα δύο πρώτα περιγράφουν άψογα το NiDo.
   Πρόκειται για ένα gastro bar με ανοιχτή κουζίνα, φουτουριστική διακόσμηση και funk μουσική, απόρροια της σύμπραξης μιας ήδη δοκιμασμένης ομάδας (Simul), με chef τον Νίκο Θωμά. Στεγάζεται δύο δρόμους από την πλατεία Κολωνακίου, στην οδό Λεβέντη, και μετράει ήδη έναν χρόνο λειτουργίας.
   Ο χαμηλός φωτισμός, οι neon επιγραφές και η ρυθμική-δυνατή μουσική συνθέτουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και καταλαβαίνεις ήδη από την είσοδό σου στο μαγαζί, ότι πρόκειται για ένα "comfort" μέρος.
   Στιγμές αργότερα, καταφθάνουν τα menu φαγητών και ποτών, με την μεγάλη ποικιλία σε cocktails και ετικέτες κρασιών, μαζί με τις αλμυρές και γλυκές παρασκευές, να επαληθεύουν τον όρο gastobar. Οι επιλογές σε φαγητό είναι πρακτικά μοιρασμένες σε θαλασσινά και κρέατα, με ελάχιστες χορτοφαγικές διεξόδους. Οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί γεύσεων καθιστούν το menu πρόσφορο για άτομα των οποίων οι διατροφικοί τους φραγμοί τους επιτρέπουν να παντρέψουν τηγανιτό κοτόπουλο με αυγά ρέγκας. Αφού επισημανθεί από τον σερβιτόρο πως η νοοτροπία των πιάτων είναι "για την μέση" και ερωτηθούμε για τυχόν αλλεργίες, σημειώνεται η παραγγελία.
   Την παράσταση ανοίγουν τα cocktails που επιλέξαμε, έναντι κάποιου κρασιού. Λόγος αξίζει να γινει για το madarin, αφού η paloma δεν είχε κάτι το ξεχωριστό που να δικαιολογεί την τιμή της. Σε αντίθεση, η γεύση του madarin εξελισσόταν απρόσμενα στο στόμα, και τελείωνε με μια γλυκιά επίγευση αμυγδάλου.
   Ακολουθούν τα καπνιστά στρείδια με βούτυρο n'duja, στα οποία καταλάβαινες επακριβώς τις γεύσεις που περιγράφονται. Τόσο το καπνιστό, όσο το βουτυράτο και το πικάντικο από την n'duja, έδενε τέλεια με την βαθιά γεύση θάλασσας που προσέφερε το στρείδι, καθιστώντας το ιδανικό amuse bouche.
   Σειρά έχει το μπρόκολο, το οποίο όντας ελαφρώς καψαλισμένο, διατήρησε στον ουρανίσκο την προυπάρχουσα καπνιστή γεύση, και ανέβαζε το γευστικό επίπεδο του πιάτου κατα πολύ. Η αυτοτελής γεύση της σάλτσας, σε συνδυασμό με το ήδη τραγανό μπρόκολο, παραγκώνιζαν τα εναπομείναντα συστατικά, αφού ιδίως η παρμεζάνα, δεν προσέφερε κάτι στην γεύση και την υφή του πιάτου.
   Το δείπνο ξεδιπλώνεται με το καλαμάρι, το οποίο ήταν σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο και γευστικό πιάτο. Οι διαφορετικές υφές, η ισορροπημένη γεύση, το πέρασμα του καλαμαριού από την σχάρα και η πικάντικη επίγευση το έκαναν να ξεχωρίσει.
   Εν συνεχεία, έχουμε το τηγανητό κοτόπουλο, το οποίο αναμφισβήτητα πληροί τα κριτήρια ενός καλού τηγανητού κοτόπουλου, διαθέτοντας ομοιόμορφο και τραγανό πανάρισμα με ζουμερό εσωτερικό. Ιδιαίτερος και ευχάριστος ο συνδυασμός με τα αυγά ρέγκας, αλλά μέχρι εκεί. Η πίκλα κρεμμύδι από μόνη της έβγαζε μια έντονη και δυσάρεστη γεύση κρεμμυδιού, η οποία στην μπουκιά -ευτυχώς- εξαφανιζόταν. Επιπλέον, το γαλάκτωμα δεν θεωρώ ότι είχε τον χαρακτήρα να σταθεί δίπλα στο κοτόπουλο και να το ανεβάσει γευστικά.
   Το δείπνο θα κλείσει με τα χοιρινά σουβλάκια. Στην ουσία πρόκειται για ένα κεμπαπάκι, στο οποίο φαίνεται η προσοχή που έχει δοθεί στην αναλογία των μπαχαρικών, αφού ενώ δεν ξεχωρίζει κάποιο, όλα μαζί συνθέτουν ένα ωραίο και έντονο γευστικό αποτέλεσμα. Ενώ το καμένο πράσο σε μορφή mouche και το chutney δαμάσκηνο είχαν ενδιαφέρουσα ανεξάρτητη παρουσία, και έχτιζαν υψηλές προσδοκίες για μια ολοκληρωμένη μπουκιά, ερχόταν η έντονη γεύση του χοιρινού να τα καλύψει όλα.
   Τόσο για την ατμόσφαιρά όσο και για το φαγητό του, το NiDo είναι ένα μαγαζί που σίγουρα αξίζει και δεύτερη επίσκεψη. Η ιδιαιτερότητα στις γεύσεις και οι ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προσεγγίσεις, το καθιστούν ένα μέρος με μεγάλο ενδιαφέρον, που σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις για τον υπόλοιπο κατάλογο. Αποτρεπτικός παράγοντας ενδεχομένως να είναι οι τιμές, αλλά τόσο οι πρώτες ύλες όσο και η τοποθεσία σε προϊδεάζουν για το τι να περιμένεις.

Συνολική Βαθμολογία: 8.60/10.00

Διεύθυνση: Λεβέντη 5, Κολωνάκι
Τηλέφωνο: 2107250226
Κόστος: 40-45€


Σχόλια